Cum lucreaza unii artisti

E extraordinar acest aspect al lumii internetului. Poti vedea cum artistii pe care ii apreciezi lucraeza. Mai jos este un scurt documentar despre cum Jay-Z si Kanye West s-au adunat (intr-un castel din Europa) si au inceput sa lucreze la albumul din 2011 Watch the Throne.

Binenteles ca e o cale lunga de batut pana sa ajungi la nivelul celor doi. Dar e un inceput. Si raportat la veniturile lor, aparatura pe care o au acolo ar fi echivalentul unui, sa zicem, om cu venituri medii din Romania, undeva pe la 1500 de euro.  Nu spun cum am ajuns la suma asta dar va trebui sa ma crezi pe cuvant aici. Sa nu ai nici un dubiu, oamenii astia sunt cu adevarat talentati. Sunt facuti pentru asta. Muncesc pentru asta si au facut-o de la o varsta frageda. Exista legende care spun ca Kanye (uite o cacofonie) ar fi provenit dintr-o familie instarita, dar asta e mai putin important. A depus o munca enorma (a produs mai mult decat orice alt producator din SUA in ultimi 10 ani), a adus un sound la care unii nici nu se gandeau, si a indraznit sa abordeze subiecte dificile. Jay-Z este foarte iubit in America, in special de negrii de acolo, pentru ca e imaginea idealului afro-americanului din ghetto-uri, nascut sarac si ajuns bogat si de succes prin munca proprie. Multi s-au identificat cu el, de aceea americanii au o alta afectiune pentru el, pe langa cea de artist care este prezentata restului lumii.

Revenind la aspectele care ne intereseaza pe noi, aici pe site, vedem cum un ambient ideal iti influenteaza creatia. Se simte foarte mult in materialul care a iesit influenta de acolo (mi-am dat seama de asta dupa ce am vazut imaginile). Pentru artistii de rangul lor, toate echipamentele sunt doar instrumente care ii ajuta in ceea ce fac. Nu sunt ghidati si motivati de dorinta de a avea, ci de ceea de a creea. Cred ca ai la indemana tot ce iti trebuie sa incepi sa inregistrezi ceva bun, chiar in momentul asta. Nu sunt putine videoclipurile de pe youtube filmate cu web-cam-ul care ma fascineaza. In special cover-urile melodiilor cunoscute cantate de diferiti oameni de pe mapamond, artisti desavarsiti (unii, sunt si multi ratati) care nu au avut sansa sau poate nu au stiut sa profite de oportunitati. Asta nu inseamna ca sunt mai putin talentati.

4 Replies to “Cum lucreaza unii artisti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *